Твърдение за предполагаема замесеност на Данило Вучич, сина на сръбския президент Александър

...
Твърдение за предполагаема замесеност на Данило Вучич, сина на сръбския президент Александър
Коментари Харесай

Замесиха сина на Вучич в нападението над Северно Косово

Твърдение за хипотетична замесеност на Данило Вучич, сина на сръбския президент Александър Вучич, в събитията в косовското село Банска провокира скандал и вълна от реакции в сръбските среди.

Най-голямата партия на косовските сърби " Сръбска листа " остро осъди " офанзивите на институциите в Прищина против Данило Вучич ". Повод за реакцията стана обява през вчерашния ден в профила във Facebook на министъра на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля, в която той разкрива, както твърди, „ нови обстоятелства за връзката на Сърбия със събитията в Банска “ и загатва, че Данило Вучич може да е обвързван с офанзивите.

" Не е за поверие какъв брой доста Албин Курти (премиерът на Косово), с изключение на антисръбските си настроения, е захласнат от фамилията на президента Александър Вучич, тъй че не пропуща месец, без да измисли някоя неистина и да упрекна или обиди даже децата на семейство Вучич. С желанието да свърже трагичните събития в Банска със сръбската страна, в този момент той отиде крачка по-далеч и измисли история със своя помощник Свечля, че чак синът на президента Данило Вучич е забъркан в тези събития!? “,  се споделя в декларация на тази партия.  

От тази партия на косовските сърби, тясно обвързвана с управляващите в Белград, обявиха още, че " Курти не може да разбере и одобри, както и псевдоопозицията в Белград, че децата на президента на Сърбия обичат родината си и своето Косово и няма да спрат да я пазят и съхраняват с мирни средства, тъй като по генезис и образование не си разрешават да се разграничават от татко си и мнозинствения си народ ”.

" Тези брутални лъжи още един път удостоверяват какъв брой доста неистини популяризират представителите на антисръбския режим на Курти, пробвайки се да оправдаят своите диктаторски и фашистки дейности, с които към този момент две години се прогонва сръбският народ от Косово “, добави " Сръбска листа " в изказването.

Сръбският президент Александър Вучич също реагира в Инстаграм на изказванията, че синът му е забъркан в събитията в село Банска, където на 24 септември имаше конфликт сред косовската полиция и въоръжена група сърби, в който бяха убити един служител на реда и трима сърби.

" Тази вечер Курти упрекна моето семейство, моят първороден наследник Данило, че по някакъв метод е взел участие в това, което той споделя, че е терористична офанзива в Банска. Първата характерност на страхливците, която всеки човек вижда, е когато някой атакува непознати фамилии, деца, тъй като те постоянно им наподобяват като най-лесната цел. Данило, несъмнено, няма нищо общо с това, като се изключи че обича Сърбия и Косово като част от нея, съгласно Устава на Организация на обединените нации. Опита се, Курти, с дълги дула и фланелката да му свалиш, само че не съумя. Ти обиди щерка ми по героичния и неустрашим метод, който единствено ти умееш. Терористът в Косово си единствено ти, тъй като ти убиваш и тероризираш сръбския народ, а за Данило не се притеснявай, той е самоуверен юноша, в никакъв случай и по нищо не наподобява на теб ", съобщи Вучич в Инстаграм.

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля разгласява по-рано фотоси на документите за идентичност на мъж, за който се твърди, че е взел участие в нападението на 24 септември, с изказвания, че е човек, непосредствен до Данило Вучич, наследник на президента на Сърбия.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР